Siirry sisältöön

Mies kosketteli ohikulkijoita ja raiskasi kaksi naista – viiden vuoden vankeustuomio

Wikiuutisista

22. joulukuuta 2019

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi viime perjantaina vuonna 1992 syntyneen Morteza Bajatin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, raiskauksesta, törkeästä raiskauksesta ja kolmesta seksuaalisesta ahdistelusta.

Miehellä oli useita uhreja, joista eräs oli 15-vuotias lapsi. Mies teki rikokset Tampereella ja Ylöjärvellä kevään ja kesän aikana vuonna 2019. Mies kosketteli ohikulkijoita kaupassa, pururadalla ja muualla. Hän myös kouraisi kadulla yhtä vastaantulijaa voimakkaasti alapäästä.

Lisäksi mies raiskasi Tampereella yöaikaan nuoren naisen, joka oli istunut Pyynikinharjulle vievillä portailla. Bajat tiedusteli ensin uhrin halukkuutta seksiin. Nainen kieltäytyi, mutta Bajat lähti hänen peräänsä, kaatoi uhrin, kiskoi hameen pois ja työnsi sormensa naisen peräaukkoon. Nainen onnistui pakenemaan taksiin, joka oli ajanut ohi. Törkeän raiskauksen tapauksessa mies uhkasi tappaa uhrinsa, jos tämä huutaisi. Yhdyntöjä oli useita ja ne tapahtuivat ilman kondomia.

Bajat myönsi osan teoista, mutta ei raiskauksia. Vankeustuomion pituudeksi tuli viisi vuotta. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lisäksi sama mies on tuomittu tammikuussa 2019 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Uhrina oli 14-vuotias tyttö, joka joutui miehen tekojen kohteeksi linja-autossa Tampereella.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa