Siirry sisältöön

Mies sai tuomion törkeästä lapsenraiskauksesta – vei 14-vuotiaan tytön kadulta väkisin asuntoon

Wikiuutisista

11. lokakuuta 2019

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1997 syntyneen Amini Nurmohammad -nimisen miehen törkeästä lapsenraiskauksesta. Tämä uusi rikosnimike on lisätty Suomen rikoslakiin huhtikuussa 2019.

Uhri oli 14-vuotias tyttölapsi, jonka mies kohtasi kadulla Jyväskylässä toukokuussa 2019. Oikeuden mukaan mies vei lapsen kadulta väkisin kerrostaloasuntoon. Lapsi yritti paeta, mutta ei onnistunut avaamaan lukitusta. Mies löi tyttöä päähän, riisui tämän, kosketteli sukuelinten kohdalta ja pakotti sukupuoliyhteyteen. Lapsi yritti estää raiskauksen kieltämällä sanallisesti ja käyttämällä fyysistä vastarintaa, mutta mies piti tytöstä kiinni ja jatkoi tekoa.

Mies kiisti teon. Miehen kertoman mukaan hän meni tytön kanssa yhdessä asuntoon ja siellä tapahtui pelkästään halailua ja suutelua.

Oikeus katsoi, että syytettä tukee muuan muassa lakana, joka löytyi miehen asunnosta. Rikosteknisessä tutkinnassa lakanan tahrasta löytyi tytön DNA-tunniste.

Vankeustuomion pituudeksi tuli viisi vuotta. Mies on ilmoittanut tyytymättömyyttä tuomioon, joka ei ole vielä lainvoimainen.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa