Siirry sisältöön

Naisopettaja tuomittiin vankilaan oppilaansa hyväksikäytöstä

Wikiuutisista

12. joulukuuta 2018

Australialainen naisopettaja tuomittiin vankilaan oppilaansa seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Adelaidelainen Sonia Ruth Mackay, 43, oli groomingin kautta houkutellut 17-vuotiaan pojan harrastamaan kanssaan lainvastaisia sukupuolisuhteita. Mackay myönsi oikeudessa syyllisyytensä. Etelä-Australian osavaltiossa suojaikäraja on 17 vuotta mutta nousee 18 vuoteen, jos jompikumpi osapuolista on auktoriteettiasemassa toiseen nähden.

Pojan äiti kertoi Mackayn pyytäneen pojan puhelinnumeroa ”voidakseen auttaa häntä koulutyössä” ja sanoi, että hyväksikäytön aikoihin poika saattoi olla poissa kotoaan useita vuorokausia putkeen. Äidillä ei ollut tuolloin mitään käsitystä poikansa olinpaikasta eikä siitä, oliko tämä ylipäänsä turvassa.

Hyväksikäyttö tapahtui vuonna 2017. Arvostetussa adelaidelaisessa high schoolissa englanninopettajana työskennellyt Mackay oli muun mussa nauttinut alkoholia ja polttanut kannabista uhrinsa kanssa sekä ostanut tälle arvokkaita lahjoja. Suhteen syntymisen jälkeen hän oli harrastanut pojan kanssa seksiä lukuisia kertoja sekä omassa kodissaan että pojan kotona sekä hissin ja pysäköintialueen kaltaisilla julkisilla paikoilla. Tutkinnoissa Mackayn asunnon lakanoista löydettiinkin pojan DNA:ta. Mackayn avioliitto oli hajonnut hieman ennen kuin hän aloitti suhteen pojan kanssa.

Asiasta ilmoitti poliisille koulun rehtori pojan vanhempien lähestyttyä häntä tilanteen vuoksi. Äidilleen poika oli kertonut rakastavansa Mackayta.

Mackayn vankilatuomio on neljän vuoden ja viiden kuukauden pituinen. Hän ei voi päästä ehdonalaiseen vapauteen ainakaan kahteen vuoteen ja yhteen kuukauteen. Psykiatrisen arvion mukaan Mackayn tapauksessa seksuaalirikoksen uusimisriski on alhainen. Tuomari Liesl Chapman ei kuitenkaan pitänyt ehdollista rangaistusta sopivana tuomiona, koska se ei hänen mukaansa toimisi riittävänä pelokkeena muille ihmisille, jotka saattaisivat haluta harjoittaa vastaavaa toimintaa. Chapman totesi Mackayn rikkoneen opettajana niin oppilaansa kuin tämän perheenjäsenten, työnantajansa ja kouluyhteisönkin luottamuksen.

Mackay itse oli pahoillaan sekä uhrilleen että tämän perheelle aiheuttamastaan tuskasta ja kärsimyksestä. Hän puhkesi kyyneliin tuomionsa kuultuaan.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa