Nordea laski korkomarginaaliaan, nosti markkinaosuuttaan

Wikiuutisista

21. heinäkuuta 2010

Nordean viime syksynä alkanut asuntolainojen korkomarginaalin hienoinen lasku on jatkunut tänä vuonna. Viime vuoden puolivälissä keskimääräinen marginaali oli 0,9:n luokkaa, tammi–maaliskuussa 0,82 ja huhti–kesäkuussa 0,81 %. Kun myös viitekorot ovat harvinaisen matalalla, asuntolainat ovat suomalaisille ”ilmeisesti [halvempia] kuin koskaan”, kirjoittaa Helsingin Sanomain Tuomo Pietiläinen.

Pohjoismaiden suurimman pankin Nordean markkinaosuus asuntolainoissa on hieman noussut, vuoden alun 30,7 prosentista tämänhetkiseen 30,9 prosenttiin. Pankin liikevoitto sitä vastoin on laskenut, se oli huhti–kesäkuussa 730 miljoonaa euroa eli 11 prosenttia pienempi kuin viime vuoden vastaavalla vuosineljänneksellä.

Uutistoimisto SME Direkt oli koonnut analyytikkoennusteen, joka oli povannut liikevoitoksi 725 miljoonaa euroa. Tässä suhteessa voitto oli siis hieman odotettua korkeampi.

Nordean luottotappiot ovat vähentyneet viime vuoden toisen neljänneksen 425 miljoonasta tämänvuotiseen 245 miljoonaan euroon. Talouden elpyminen on vähentänyt ongelmaluottojen määrää. Nordea Suomen nettoluottotappiot tosin olivat 55 miljoonaa eli neljänneksen enemmän kuin viime vuonna.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa