Siirry sisältöön

Oikeus hylkäsi Parkcomin pysäköintirikemaksut

Wikiuutisista

14. joulukuuta 2007

Vantaan käräjäoikeus hylkäsi pysäköintivalvontayritys Parkcom Oy:n jättämän vaatimuksen pysäköintivirhemaksuista ja määräsi Parkcom Oy:n maksamaan autoilijan 1300 euron oikeudenkäyntikulut.

Käräjäoikeus katsoi, että vaikka Parkcom perustellusti pystyi näyttämään toteen vastaajan kuljettaneen autoa ja kiinteistön omistajalla tai haltijalla olevan tieliikennelain mukainen oikeus määrätä pysäköinnistä alueellaan, niin Parkcom Oy:n tekemä sopimus ei kuitenkaan ole sitova. Se ei ole sitova, koska tosiasiassa kyse on pysäköintivirhemaksun määräämisestä, joka on laissa säädetty kuuluvan vain poliisin tai kunnallisen pysäköinninvalvojan toimivaltaan myös yksityisellä alueella. Kiinteistön omistaja tai haltija ei voi siis siirtää yksityiselle pysäköinninvalvontayritykselle sellaisia oikeuksia, jota sillä itsellään ei ole.

Vaikka Vantaan käräjäoikeuden päätös ei ole vielä missään nimessä ennakkotapauksen asemassa ja Parkcom oletettavasti valittaa tuomiosta hovioikeuteen, se vaikuttaa silti myös kaikkien muiden yksityisten pysäköintivalvontayritysten vaatimien maksujen oikeudelliseen asemaan.

Lähteet

[muokkaa]

Katso myös

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa