Oman muistokirjoituksensa laatinut yhdysvaltalaismies soimasi itseään tupakoinnista

Wikiuutisista

22. helmikuuta 2019

Albanyssa ilmestyvässä Times Union -sanomalehdessä julkaistiin 13. helmikuuta 2019 kuolleen 66-vuotiaan Geoffrey Turnerin oman kuolemansa varalle kirjoittama muistokirjoitus. Turnerin vuosikymmeniä jatkunut tupakointi oli johtanut hänen kuolemansa lopulta aiheuttaneen neljännen asteen keuhkosyövän toteamiseen viime vuoden marraskuussa.

Muistokirjoituksessa Turner kuvaili itseään ”päivästä toiseen saman hölmön päätöksen tehneeksi idiootiksi” ja kehotti kaikkia tupakoijia lopettamaan tupakanpolton saman tien. Turnerin tytär Sarah Huiest kertoi BBC:lle antamissaan kommenteissa olleensa järkyttynyt muistokirjoituksen ensimmäistä kertaa nähtyään ja lausahtaneensa isälleen tämän olevan siinä ”uskomattoman tuomitseva itseään kohtaan”. Turner oli vastannut tokaisemalla kaiken kirjoituksessa kerrotun olevan totta. Huiest myös totesi olevansa ylpeä isänsä laatimasta muistokirjoituksesta ja saaneensa sitä koskevaa myönteistä palautetta.

Naimisiin mentyään Geoffrey Turner oli lopettanut tupakoinnin joksikin aikaa. Hän kuitenkin aloitti sen myöhemmin uudelleen 1990-luvun puolivälin tienoilla ja jatkoi sitä viime vuoteen saakka. Lapsiaan hän oli aina kannustanut olemaan aloittamatta tupakointia. Oman nekrologinsa Turner päätti kirjoittamalla: ”Muista, että elämä on hienoa – älä anna sen kadota savuna ilmaan.”

Lähteet[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa