Oulussa etsitään tummiin pukeutunutta teräasesurmaajaa

Kohteesta Wikiuutiset
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

14. tammikuuta 2015 Oulun Itä-Tuirassa tapahtui noin klo 18 aikoihin surmatyö. Siinä tapettiin kaksi ihmistä teräaseella. Oletettavasti surma-ase olisi ollut kirves. Surmaajaa ei olla vielä saatu kiinni. Yle Pohjois-Suomen uutisoinnin mukaan, etsinnät on kyetty kohdentamaan: veritekojen tekijän löytymättömyydestä huolimatta. Tekijän henkilöllisyys saattaa olla siis selvillä. Poliisi etsii noin 180 senttimetrin mittaista, tummiin vaatteisiin pukeutunutta ja mahdollisesti tummaihoista mieshenkilöä. Surmatyöt sattuivat Tuisku Pubin sisällä sekä edustalla noin klo 18 aikoihin.[1]

Kirvessurmassa menehtyivät noin 45-vuotias baarin miespuolinen työntekijä, sekä 1940-luvulla syntynyt mieshenkilö, ilmeisesti baarin asiakas. Surmaaja ei tuntenut uhrejaan entuudestaan. Teon motiiveista ei olla päästy selvyyteen. Väkivallantekoon ei oleteta yhdistyneen uskonnollisia taikka poliittisia kysymyksiä merkittävässä määrin.

Klo 23.10 aikoihin tiedotetaan, että epäilty surmatöiden tekijä on Oulun poliisin kiinniottama. Hän on mahdollisesti poistunut Myllyojan kaupunginosaa kohden, ennen kiinniottamistaan. Yle Oulu ilmoittaa, että vaaratilanne on siltä osin ohi lopullisesti. Oletettu tekijä on saatu kiinni, ja aiempi vaaratilanteen ilmoitus siten peruutetaan. Ylen Radio Suomen antamien tietojen mukaan, pidätys tapahtui juuri Myllyojan kaupunginosassa, ja poliisi käytti siinä aseistautunutta väliintuloa. Tämä tieto on päivitetty klo 23.35.

15. tammikuuta ilmoitetaan kirveshyökkääjän olleen Suomessa jo pidemmän aikaa asunut ja pitkäaikaisen oleskeluluvan saanut vuonna 1979 syntynyt, etniseltä alkuperältään somalitaustainen mies. Poliisi ampui häntä pidätettäessä kahdesti ylävartaloon, sillä tekijä käyttäytyi uhkaavalla tavalla. Mies kuoli myöhemmin Oulun keskussairaalassa saamiinsa ampumavammoihin. Mies oli yllättänyt häntä pidättämään tulleen poliisin lyömällä päähän kirveellä. Poliisi vahingoittui vain lievästi, sillä hänellä oli suojakypärä päässään.[2]

Lähteet[muokkaa]

  1. http://yle.fi/uutiset/kaksi_kuollut_kirveshyokkayksessa_oulun_tuirassa/7737916 (Viitattu 14.1.2015)
  2. http://yle.fi/uutiset/poliisi_tuiran_surmatoista_epailty_ja_uhrit_eivat_tunteneet_toisiaan/7739167 (Viitattu 15.1.2015)