Paavi peruutti yliopistovierailun protestien vuoksi

Wikiuutisista

16. tammikuuta 2008

Paavi Benedictus XVI peruutti vierailunsa Rooman La Sapienzan yliopistolla opiskelijoiden ja professorien protestien vuoksi. Paavin oli tarkoitus vierailla yliopistolla torstaina 17. tammikuuta 2008 avaamassa lukukausi, mutta protestien vuoksi vierailun peruuttamisesta ilmoitettiin tiistai-iltapäivällä.

Protesti vierailua vastaan alkoi kun 67 akateemikkoa allekirjoitti kirjeen, jossa he vaativat rehtori Renato Guarinia peruuttamaan paavin kutsun. Allekirjoittajien mukaan vierailu olisi maallisen yliopiston periaatteiden vastainen ja syyttivät paavia vapaan ajattelun ja tutkimuksen vastustajaksi. Kirje lainasi nykyisin paavin vuonna 1990 kardinaalina pitämää puhetta, jossa hän lainasi filosofi Paul Feyerabendin lausuntoa, joka piti Galileo Galilein vuoden 1633 oikeudenkäyntiä "järkevänä ja reiluna."

Opiskelijoiden mukaan paavi pitää yllä "anakronistisia dogmia kuten kreationismia, hyökkää tiedettä vastaan ja ajaa pakko-heteroseksuaalisuutta." Opiskelijat aloittivat maanantaina "antipapillisen viikon."

Vatikaanin radio syytti maanantaina paavin vierailun vastustajia "sensuurista."

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa