Siirry sisältöön

Pikkutyttö raiskattiin liikuntakyvyttömäksi Sierra Leonessa

Wikiuutisista

8. kesäkuuta 2019

Nelivuotias pikkutyttö raiskattiin vuosi sitten liikuntakyvyttömäksi Sierra Leonessa. Raiskauksesta epäillään nyt viiden vuoden ikäisen tytön sukulaismiestä, joka odottaa vankilassa tapauksen oikeuskäsittelyä.

Ennen oireiden todellisen syyn paljastumista osa paikallisista kuvitteli virtsanpidätyskykynsä ja jalkojensa liikuntakyvyn menettäneen tytön tulleen noidutuksi. Lopulta kuitenkin selvisi, että tyttö oli halvaantunut jouduttuaan raiskatuksi äärimmäisen väkivaltaisella tavalla. Viettäessään tapauksen jälkeen kotonaan pitkiä aikoja liikkumattomana hänelle kehittyi myös makuuhaavoja. Tällä hetkellä tyttöä hoidetaan maksutta Aberdeenissa sijaitsevassa naistenkeskuksessa, jonka alueella liikkumiseen hän käyttää pyörätuolia.

Sierra Leonen presidentti Julius Maada Bio on luvannut tukea järjestelyjä tytön viemiseksi ulkomaille hoitoon. Helmikuussa presidentti julisti maahan kansallisen hätätilan seksuaalisen väkivallan takia. Muun muassa elinkautisia vankeusrangaistuksia lastenraiskaajille peräänkuuluttava julistus ei ole vielä saanut maan parlamentin hyväksyntää. Sierra Leonessa lapsen raiskaaminen on tähän mennessä voinut johtaa enimmillään 15 vuoden vankeustuomioon, mutta vähimmäisrangaistuksia koskeva lainsäädäntö on puuttunut täysin.

Sierra Leonessa lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvät rikokset pyritään tyypillisesti pitämään yksityisinä ja selvittämään perheiden kesken. Halvaantuneen viisivuotiaan tyttölapsen isä onkin vastustanut ankarasti tyttärensä raiskaustapauksen oikeuskäsittelyä. Asianajajansa kanssa puhuessaan tyttö on puolestaan ilmaissut olevansa huolissaan siitä, että hän ei itse pysty liikkumaan ja pahoinpitelijä pystyy. Äidilleen tyttö on kertonut kaipaavansa koulua ja tarvitsevansa moottoripyörän sinne menemistä varten. Lisäksi hän on tiedustellut isoäidiltään: ”Milloin pystyn jälleen kävelemään?”

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa