Pirate Bayn Peter Sunde tapasi Brasilian presidentin

Wikiuutisista

28. kesäkuuta 2009

Viikonloppuna pidettiin Porto Alegressa vuosittainen avoimeen lähdekoodiin keskittyvä Fórum Internacional Software Livre eli FISL-tapahtuma. Tapahtuman tarkoituksena on laaja-alaisesti koota yhteen hakkereita, opiskelijoita, tutkijoita, kolmannen sektorin, yritysmaailman ja julkisen hallinnon edustajia ympäri maailmaa.

Tänä vuonna paikalla oli puhujina muun muassa Brasilian presidentti Lula, Free Software Foundationin Richard Stallman ja The Pirate Bayn puhemiehenä toimiva Peter Sunde (”Brokep”). Tapahtumassa presidentti Lula vastusti avoimesti Brasiliassa meneillään olevaa kyberlainsäädännön kiristämistä, joka voimaan tullessaan mahdollistaisi enimmillään kolmen vuoden rangaistukset virusten kirjoittamisesta, mutta siinä sivussa myös tekijänoikeuksien alaisten tiedostojen levittämisestä internetissä.

Tapahtuman ohessa presidentti Lula piti myös keskustelutuokion Pirate Bayn Peter Sunden kanssa. Sunde kirjoitti tapaamisesta blogissaan, että on "siistiä miten Brasiliassa ihmiset ovat sitoutuneita vapaaseen koodiin ja omaavat saman arvomaailman kuin piraatit euroopassa" ja että "Lula on ollut yksi tärkeimpiä vaikuttajia Brasilian valtion hankkiutuessa eroon ei-vapaista ohjelmistoista ja korvatessa ne pääosin vapailla ohjelmistoilla".

Lähteet[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa