Siirry sisältöön

PlayStation 2:n toimitukset Japaniin loppuvat

Wikiuutisista

3. tammikuuta 2013

PlayStation-tuoteperheen tuotteita.

Japanilainen elektroniikkavalmistaja Sony lakkaa toimittamasta PlayStation 2 -pelikonsoleita Japanin myymälöihin. Ars Technica viittaa Famitsuun, jonka mukaan uusien PlayStation 2 -konsoleiden saatavuus Japanissa loppuu, kun myymälät ovat myyneet nykyiset varastonsa loppuun.

PlayStation 2 on ollut poikkeuksellisen pitkäikäinen konsoli, Ars Technica kertoo. Se tuotiin markkinoille maaliskuussa 2000 eli melkein 13 vuotta sitten. Sen merkittävintä kilpailijaa, Microsoftin Xbox-tuoteperhettä, ei tuolloin vielä ollut. PlayStation 2 säilyi suosittuna pitkään: se oli eniten pelattu pelikonsoli vielä vuonna 2008. Sitä on myyty yli 150 miljoonaa kappaletta.

Sony on jo vuodesta 2006 valmistanut PlayStation 2:n seuraajaa PlayStation 3:a. Yhtiön odotetaan julkistavan seuraavan sukupolven pelikonsolinsa PlayStation 4:n lehdistötilaisuudessa, joka on kutsuttu koolle helmikuun 25. päiväksi. PlayStation 4:n uumoillaan tulevan markkinoille ensi vuonna. Sony on lupaillut PlayStation 3:n tukemisen jatkuvan ainakin vuoteen 2015.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa