Siirry sisältöön

Poika vaati alaikäiseltä tytöltä seksiä alkoholia vastaan – jätti uhrinsa tajuttomana ulos sateeseen

Wikiuutisista

12. marraskuuta 2019

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vapautti syytteistä pojan, joka vaati seksiä alaikäiseltä tytöltä, juotti tälle alkoholia ja jätti uhrinsa tajuttomana ulos sateeseen.

Poika vapautettiin syytteistä siksi, että hänen ei näytetty olevan 15 vuotta täyttänyt ja ikänsä puolesta rikosoikeudellisesti vastuunalainen. Oikeuden antamasta selosteesta ei selviä, että miksi pojan iän selvittäminen oli vaikeaa. Pojan syntymätodistus esitettiin, mutta syyttäjä katsoi tietojen olevan virheelliset. Syyttäjä nosti poikaa vastaan syytteet törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, pahoinpitelystä ja törkeästä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä. Pojalle tehtiin oikeuslääketieteellinen ikäarviotutkimus, jonka mukaan poika oli yli 16-vuotias tekohetkellä. Oikeuden mukaan tähän tutkimukseen liittyi kuitenkin merkittävällä tasolla epävarmuustekijöitä.

Oikeus katsoi, että poika vaati ja sai tytön suostumaan seksiin alkoholia vastaan. Toisella kerralla tyttö sai alkoholimyrkytyksen ja menetti tajuntansa. Poika jätti tytön ulos sateeseen tajuttomana. Oikeus ei tuominnut poikaa rikoksesta, mutta määräsi hänet maksamaan uhrille korvauksina 4 000 euroa kärsimyksestä ja 1 000 euroa tilapäisestä haitasta.

Ratkaisu ei ole vielä lainvoimainen.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa