Siirry sisältöön

Pori Jazzille kolme taiteellista johtajaa

Wikiuutisista

26. tammikuuta 2009

DJ Teddy Rok eli Teppo Mäkynen esiintymässä Somethin' Else meets Wahoo! -tapahtumassa Jyväskylä Summer Jazz -festivaaleilla vuonna 2007.

Pori Jazz -festivaali saa kolme taiteellista johtajaa ensi vuodesta alkaen, kun nykyinen taiteellinen johtaja Jyrki Kangas, 65, väistyy tehtävästä. Kangas on vaikuttanut festivaalissa jo runsaat 40 vuotta.

Uudet taiteelliset johtajat ovat 33-vuotias säveltäjä, tuottaja ja muusikko Tuomas Kallio, 45-vuotias tuottaja ja toimittaja Markus Partanen sekä 34-vuotias säveltäjä, tuottaja ja muusikko Teppo Mäkynen. Kallio saa päätuottajan roolin, Partanen vastaa kansainvälisestä ohjelmistosta ja Mäkynen puolestaan suomalaisesta ohjelmistosta.

Useilla kansainvälisillä jazzfestivaaleilla on monta taiteellista johtajaa, joiden avulla pyritään hyödyntämään johtajien verkostoja ja osaamista omilla aloillaan.

»Musiikkikulttuuri on 2000-luvulla entisestään pirstaloitunut erilaisiksi tyylilajeiksi ja alakulttuureiksi, joiden tuntemiseen ja hallitsemiseen tarvitaan aiempaa laajempaa tietotaitoa»
(kertoo Pori Jazzin toimitusjohtaja Katja Leppäkoski YLE Uutisille.)

Mäkynen soittaa rumpuja The Five Corners Quintet -jazzyhtyeessä ja Kallio toimii samaisen yhtyeen sekä Flow-festivaalin taustalla. Partanen tunnetaan esimerkiksi Radio 1:n Jatzofrenia-ohjelmasta.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa