Raha-automaattiyhdistyksellä valmius nettipeleihin

Wikiuutisista
Pokerista on tullut hyvin suosittu nettipeli.

28. toukokuuta 2008

Raha-automaattiyhdistys (RAY) on kiinnostunut tarjoamaan rahapelejään pelattavaksi internetissä. Yhdistyksen hallitus käsitteli asiaa tänään kokouksessaan ja se on valmis tarjoamaan pelejä mikäli arpajaislakiin tehdään asiaa koskeva muutos. Ratkaisun asiassa tulee tekemään valtio. RAY aloittaa asian suunnittelun jo nyt jotta sillä olisi käytännössä valmius tarjota pelejä sitten kun lainsäädäntö sen sallii. Asian valmistelu ei silti merkitse toiminnan aloittamista, vaan päätös tehdään valtiovallan suhtautumisen perusteella.

Toimitusjohtaja Sinikka Mönkäre kertoo yhdistyksen suhtautumisen asiaan olevan varovainen sillä nopeatempoisten pelien uskotaan voivan aiheuttaa myös peliriippuvuusongelmia.

Myös Veikkauksessa ollaan kiinnostuneita, mutta heillä ei ole paineita ajaa lakimuutosta aktiivisesti nettipelien mahdollistamiseksi. Veikkauksen viestintäjohtaja Ilkka Juva linjaa Veikkauksen kantaa siten että heillä on kykyä ja taitoa tarjota pelejä. Hän viittaa mahdollisuuteen pohtia yhdessä muiden toimijoiden kanssa työnjakoa ja yhteistyötä. Hänen mukaansa päätökset ovat yhteiskunnan asia.

Jos se halutaan meidän kauttamme, niin se valmius on kyllä olemassa.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa