Ranskassa julkaistu ennätysmäärä sarjakuva-albumeita

Wikiuutisista

30. joulukuuta 2007

Ranskassa on vuoden 2007 aikana julkaistu ennätyksellisen suuri määrä sarjakuva-albumeita. Tuotannon määrä on kasvanut jatkuvasti jo 12 vuoden ajan. Ranskassa julkaistiin vuoden 2007 aikana kaikkiaan yli 43 000 sarjakuva-albumia, toteaa tiedotteessaan Association des critiques de bande dessinée (ACBD). Tämä edustaa 6,5 prosentin osuutta koko graafisen alan teollisuuden liikevaihdosta.

Albumiteollisuudessa jyräävät vauhdilla erilaiset sarja-albumit, jotka jo vuosia aiemmin ovat vakiinnuttaneen asemansa, niin painosten kuin myynninkin määrässä. Palkintopallille sijoittuvat kaksi viimeisintä osaa sarjasta "XIII", joita kumpaankin on myyty yli 550 000 kappaletta. Perässä seuraa "Largo Winch'in" 15. osa, jonka myynti kipuaa 445 000 albumiin. Myös kuuluisa manga Naruto on aina mukana, sillä sen seitsemää uusinta albumia on myyty kaikkiaan yli 1,5 miljoonaa kappaletta.

ACBD-järjestö, joka kostuu 75 toimittajan ja kriitikon ryhmästä, laskee, että Ranskassa, Sveitsissä ja Belgiassa on kaikkiaan 1 357 henkilöä, jotka elävät päätoimisesti sarjakuvien tekemisellä.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa