Roomalais-katolinen kirkko sai neljä uutta pyhimystä

Wikiuutisista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

12. lokakuuta 2008

Paavi Benedictus XVI.

Roomalais-katolisen kirkon johtaja paavi Benedictus XVI julisti neljä uutta pyhimystä kirkolle sunnuntaina. Pyhimyksiksi nimettyjen joukossa oli vuonna 1946 kuollut intialainen sisar Alphonsa. Hän on ensimmäinen pyhimykseksi julistettu intialaisnainen.

Muut pyhimyksiksi julistetut ovat 1800-luvulla eläneet sveitsiläissyntyinen sisar Maria Bernarda, napolilainen pappi Gaetano Errico sekä maallikko Narcisa de Jesus Martillo Moran Ecuadorista.

Pyhimykset julistettiin Pietarinkirkon aukiolla Vatikaanissa. Paikalla oli läsnä paljon pyhimysten kotimaista tulleita ihmisiä.

Pyhimykseksi pääsyyn katolinen kirkko vaatii kaksi ihmettä. Pyhimykseksi julistamiseen johtavalla tiellä kunnianarvoisaksi julistaminen on ensimmäinen askel ja toinen on autuaaksi julistaminen. Autuaaksi julistamiseen tarvitaan yksi ihme. Tavallisesti ihmeet ovat parantumisia, jotka ovat lääketieteelle mahdottomia selittää. Yleensä, kun ihmisen kuolemasta on kulunut viisi vuotta, voidaan aloittaa pyhimykseksi julistamiseen tähtäävä hanke. Paavilla on oikeus nopeuttaa prosessia. Näin Benedictus XVI on tehnyt esimerkiksi edellisen paavin Johannes Paavali II:n kohdalla. Johannes Paavali II:n prosessi alkoi kahden vuoden kuluttua kuolemasta.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa