Siirry sisältöön

Rugbytähti pidätettiin murhasta epäiltynä

Wikiuutisista

5. joulukuuta 2018

Urheilu-uransa aikana Australian rugbyliigan Newtown Jetsiä edustanut Chris Dawson pidätettiin keskiviikkoaamuna Queenslandissa entisen vaimonsa murhasta epäiltynä. Dawson itse kiistää jyrkästi väitteet, joiden mukaan hän olisi tappanut vaimonsa.

Tammikuussa 1982 Chris Dawsonin silloinen vaimo Lynette katosi Sydneyn pohjoisella rannikkoalueella ollessaan 33-vuotias. Ruumista ei kuitenkaan ole koskaan löydetty. Vuonna 2003 suoritetussa tutkinnassa selvisi, että Dawsonilla oli vaimonsa katoamisen aikaan suhde Joanne Curtis -nimiseen koulutyttöön, joka toimi Dawsonien kahden tyttären lapsenvahtina. Chris Dawson oli itse tuohon aikaan Curtisin liikunnanopettaja. Dawson otti Curtisin luokseen asumaan hyvin pian vaimonsa katoamisen jälkeen. Dawsonin ja Curtisin suhde oli saanut alkunsa, kun Dawson oli 32- ja Curtis 16-vuotias. He menivät naimisiin tammikuussa 1984, saivat myöhemmin yhteisen lapsen ja erosivat vuonna 1990.

Nykyisin 70-vuotias Dawson on keskeinen hahmo australialaisten toimittajien laatimassa suositussa The Teacher’s Pet -podcastissa, joka käsittelee Lynette Dawsonin katoamiseen ja poliisin toimintaan liittyviä yksityiskohtia tutkivalla otteella. The Teacher’s Petiä tuottavan The Australian -sanomalehden mukaan podcastilla on ollut maailmanlaajuisesti noin 27 miljoonaa kuulijaa.

Lynette Dawsonin katoamistapauksen tutkinta avattiin uudelleen vuonna 2015. Tapauksen heikosta käsittelystä syytetyn Uuden Etelä-Walesin poliisin edustaja Mick Fuller sanoi, että viime vuosina kerätty todistusaineisto johti Chris Dawsonin pidätykseen. Fullerin mukaan tuoreet todistajanlausunnot olivat erityisen ratkaisevia kokonaiskuvan muodostamisessa. Tutkijoiden haastattelemista todistajista kaksi oli löydetty The Teacher’s Pet -podcastin avulla. Etelä-Walesin poliisin murharyhmän päällikön Scott Cookin mukaan podcastin myötävaikutuksella löydettyjen todistajien rooli tutkinnassa ei ollut ratkaiseva, mutta heidän avullaan pystyttiin vahvistamaan tapauksen yksityiskohtia.

Lähteet

[muokkaa]

Aiheesta muualla

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa