Siirry sisältöön

Ruotsalainen MS-potilas tuomittiin kannabiksen käytöstä vankilaan

Wikiuutisista

4. helmikuuta 2008

Ruotsissa reilu viikko sitten tuomittiin MS-tautia sairastava Susanne Eriksson vuodeksi ehdottomaan vankeusrangaistukseen kannabiksen kasvattamisesta ja levittämisestä. Kyse oli kotikasvatuksesta ilman kaupallisen hyödyn tavoittelua. Tuomiosta tekee erikoisen se, että tuomittu oli jo teon aikana sairautensa takia invalidisoitunut siihen pisteeseen, että oli riippuvainen avustajastaan. Omien sanojensa mukaan hän käytti kannabista itsehoitona. Tätä pidettiin tuomiossa raskauttavana asianhaarana, koska hänen katsottiin pitävän marihuanaa toimivana lääkkeenä sairauteensa, jolloin häntä ei voitu pitää motivoituneena huumeettomaan elämään.

Tuomio ja vangitsemisen aikana tapahtuneet virheet syytetyn lääkehoidossa ovat aiheuttaneet keskustelua Ruotsissa siitä mitä oikeusvaltio tarkoittaa ja esimerkiksi Expressen aloitti uutisensa aiheesta seuraavasti:

Meillä Ruotsissa ei käytetä kuolemanrangaistusta. Eikä kidutusta. Ainakaan muodollisesti. Todellisuudessa voimme kohdella kansalaisiamme kuinka julmasti hyvänsä. Ainakin jos he käyttävät huumausaineita.

Helsingissä puolestaan vastustetaan tuomiota järjestämällä tänään mielenosoitus Ruotsin suurlähetystön edustalla klo 18.

Lähteet

[muokkaa]

Aiheesta muualla

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa