Siirry sisältöön

Ruotsalaislehti ilmoitti hylkäävänsä fossiilisiin polttoaineisiin pohjautuvien tuotteiden mainonnan

Wikiuutisista

27. syyskuuta 2019

Ruotsissa ilmestyvä Dagens ETC -sanomalehti ilmoitti lopettavansa sellaisen mainonnan, jolla pyritään edistämään fossiilisiin polttoaineisiin pohjautuvien tuotteiden ja palveluiden menekkiä. Päätoimittaja Andreas Gustavssonin mukaan kyseessä on lehden omistajan ja markkinointiosaston sekä johto- ja toimittajakunnan yhdessä tekemä ratkaisu, jolla on välittömiä kielteisiä vaikutuksia lehden taloustilanteeseen. Hän jatkoi: ”Olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että pitkässä juoksussa tämä tulee osoittautumaan viisaaksi päätökseksi.” Ilmoitus ratkaisusta tuli viime aikoina maailmalla nähtyjen historiallisen laajojen ilmastoaiheisten protestien vanavedessä.

Gustavsson kertoi, että tähän mennessä Dagens ETC:n mainostuloista noin 15–20 prosenttia on tullut mainoksista, jotka uuden linjan myötä jäävät pois julkaisusta. Hän perusteli päätöstä ”aivan jokaiseen meistä vaikuttuvalla ilmastokriisillä” ja esitti kysymyksen: ”Kuinka pitkälle journalismi voi mennä, kun sitä rahoittavat voimat, jotka hyötyvät ilmastokriisin torjumiseksi tarkoitettujen laajamittaisten toimien estämisestä?”

Päämajaansa Tukholmassa pitävällä Dagens ETC:llä on noin 10 000 tilaajaa ja yli 60 000 erillistä lukijaa viikoittain. Sitä julkaistaan sekä paperi- että verkkoversiona. Mainoksista ja tilausmaksuista kertyvien tulojen lisäksi Dagens ETC saa yleisesti ruotsalaislehdille jaettavaa valtiontukea.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa