Siirry sisältöön

SM-liiga: Lukko kaatoi JYPin

Wikiuutisista

20. helmikuuta 2009

Sinuhe Wallinheimo ei pystynyt takaamaan voittoa JYPille.

SM-liigan runkosarjan yhdestoista ja ykkönen kohtasivat Raumalla, jossa Rauman Lukko voitti JYPin maalein 3–1 (2–0, 0–1, 1–0). Ajassa 8.38 tullut Lukon avausmaali oli erikoinen: vain 28 sekuntia aiemmin Lukon Otto Honkaheimo otti jo toisen jäähynsä, mutta siitä huolimatta Miikka Tuomainen vei Lukon 1–0-johtoon läpiajonsa päätteeksi, joka sai alkunsa omalla siniviivalta tehdyllä syötönkatkolla. Ottelun voittomaalin ajassa 18.23 teki Antti Laaksonen. Ylivoimamaalin syöttäjät olivat Perttu Lindgren sekä Tommi Kovanen. Lukon maalilla Petri Vehanen torjui kahdeksan kertaa, kuten virkaveljensä Sinuhe Wallinheimo JYPin maalilla.

Toista erää oli pelattu 22 minuuttia ja 20 sekuntia, kun Lukon Patrik Nevalainen joutui jäähylle. Siitä vain kuusi sekuntia ja JYPin Jarkko Immonen kavensi ottelun lukemiksi 2–1. Syöttäjäksi merkittiin Ville Mäntymaa. Toisessa erässä JYP sai vielä kahdesti ja Lukko kolmesti mahdollisuuden ylivoimalla, mutta tuloksetta. Vehanen torjui seitsemän ja Wallinheimo yhdeksän laukausta.

Lukko ratkaisi ottelun lopullisesti ajassa 43.36, kun yhdysvaltalainen Jeff Jillson iski loppulukemiksi 3–1. Syöttäjät olivat Lindgren sekä Jukka-Pekka Haataja. Lindgren oli kahdella syötöllään ottelun tehokkain pelaaja. Molemmat joukkueet saivat vielä kahdesti tilaisuuden ylivoimalla, mutta jälleen ilman tulosta. Lukko sai ottelussa seitsemän kappaletta jäähyjä, JYP yhden enemmän. Kolmannessa erässä Vehanen torjui 11 kertaa, Wallinheimon saadessaan kiinni vain yhdeksän. Lopulta torjunnat jakautuivat tasan 26–26. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Lukon Miikka Tuomainen.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa