Siirry sisältöön

Sami Pitkämö valittiin Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi

Wikiuutisista

1. heinäkuuta 2008

Helsinkiläistynyt laulaja, lauluntekijä, tuottaja ja multi-instrumentalisti Sami Pitkämö on valittu Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi. Perusteluiden mukaan hän on lahjakas ja monipuolinen muusikko. Lisäksi hänen mielenkiintonsa muusiikkin ja sen eri tyyleihin on perinteisiä rajoja ylittävää. Palkintoraadin mukaan Pitkämö on ennakkoluuloton uuden polven muusikko, joka tuntee musiikin ja jazzin historian monipuolisesti yhdistäen siihen mielenkiintoisesti uutta.

Pitkämö on syntynyt vuonna 1973, ja on lähtöisin Etelä-Pohjanmaalta, Kauhajoelta.

Pitkämö toimi kymmenen vuotta Jean S. -yhtyeen pasunistina, sovittajana ja tuottajana. Nykyisin hän johtaa nimeään kantavaa orkesteria, joka on orkesterina muun muassa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

Myös pienten jazzyhtyeiden ja UMO:n vokalistina Pitkämö on säännöllisesti esiintynyt. Pitkämö on UMO:n kanssa tehnyt myös yhteislevyn ja UMO soittaa Pitkämön debyyttisoololevyllä Lauluja rakkaudesta ja vähän muustakin, joka ilmestyi toukokuussa.

Pitkämö on kaksi kertaa Suomen Jazzlehden kriitikkojen toimesta valittu parhaaksi miesjazzlaulajaksi.

Pitkämön omat jazzsuosikit ovat laulajista Ella Fitzgerald ja trumpetisteista Freddie Hubbart ja Miles Davis. Myös Frank Sinatran ja Count Basien panosta musiikkiin hän arvostaa.

Nyt Pitkämölle jaettua Pori Jazzin Vuoden taiteilija -palkintoa on jaettu vuodesta 1991 lähtien.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa