Siirry sisältöön

Saudiprinssinä esiintynyt huijari sai Yhdysvalloissa 18 vuotta vankeutta

Wikiuutisista

1. kesäkuuta 2019

Varakkaana saudiarabialaisena prinssinä esiintynyt 48-vuotias Anthony Gignac tuomittiin petoksesta 18 vuodeksi vankilaan floridalaisessa oikeusistuimessa. Roolinsa avulla hän huijasi tekaistuihin liiketoimintahankkeisiinsa sijoittaneilta ihmisiltä vähintään kahdeksan miljoonaa dollaria.

Michiganissa asuva perhe adoptoi Gignacin hänen ollessaan seitsenvuotias. Syntyperältään hän on kolumbialainen. Gignac alkoi omaksua valeidentiteettiään jo 17-vuotiaana ja onnistui huijaamaan muun muassa luottokorttiyhtiöitä. Viimeisten vuosikymmenten aikana hän on joutunut pidätetyksi toistakymmentä kertaa toimintansa takia.

Viimeistään toukokuusta 2015 lähtien Khalid Bin Al-Saud -nimellä esiintynyt Gignac pönkitti uskottavuuttaan saudiarabialaisen prinssin roolissa käyttämällä muun muassa väärennettyjä diplomaattirekisterikilpiä, saudivaatteita, kalliita koruja ja luksuskelloja. Hän myös pyrki Instagramissa jakamillaan kuvilla luomaan vaikutelman sukulaisuussuhteestaan Saudi-Arabian kuninkaallisiin. Toukokuussa 2017 miamilaisen hotellin omistaja alkoi kuitenkin epäillä hotelliin sijoittamista kaavailleen Gignacin tarinaa muun muassa sen vuoksi, että tämä esiintyi hartaana muslimina mutta söi auliisti sianlihasta valmistettuja ruokia. Hotellinomistajan epäluulo toimi lähtölaukauksena Gignacin vankeustuomioon johtaneiden rikollisten kuvioiden paljastumiselle.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa