Siirry sisältöön

Savcor Sydneyn pörssiin

Wikiuutisista

15. marraskuuta 2007

Suomalainen Savcor aikoo listata osan yhtiöstään australialaiseen Sydneyn pörssiin.

Savcor-konsernin on tarkoitus yhdistää Australian ja Kiinan toimintonsa tytäryhtiöksi, joka listataan Sydneyssä. Savcor valmistaa teknologiaa paperi- ja teleliikenneteollisuudelle. Uusi tytäryhtiö saa nimekseen Savcor Group, ja se tulee keskittymään infrastruktuurin kunnossapitoon ja matkapuhelinteollisuuteen.

Uuden yhtiön on tarkoitus listautua pörssiin 14. joulukuuta.

Savcor Groupin ennakoitu liikevaihto on tänä vuonna 73 miljoonaa euroa. Yhteensä yhtiöllä on 1 400 työntekijää, joista yli puolet Kiinassa.

Yhtiö on ilmoittanut, että se järjestää osakeannin, jossa se tarjoaa 39 prosenttia kaikista osakkeista. Yhden osakkeen hinnaksi tulee kaksi Australian dollaria (noin 1,2 €). Loput 61 prosenttia Savcor pitää itsellään jääden näin enemmistöomistajaksi. Osakeannilla yhtiö tavoittelee noin 112 miljoonaa Australian dollaria eli 70 miljoonaa euroa.

Tämä rahoitus on tarkoitus käyttää yhtiön Tyynenmeren alueen kasvuun, tuotekehitykseen sekä yritysostoihin.

Savcorilla on halu jatkaa voimakasta kasvua, mikä ei nykyisellä pääomarakenteella ole enää mahdollista, perusteli Savcorin toimitusjohtaja Hannu Savisalo yhtiön julkaisemassa tiedotteessa.

Aikaisemmin Savcor on selvittänyt mahdollisuuksia listautua Singaporen ja Hongkongin pörsseihin. Sydneyn pörssiin listautumista yhtiö perustelee sillä, että Savcorilla on yli 15 vuoden kokemus Australian markkinoista. Myös alueen vahva talous vaikutti päätökseen.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa