Siirry sisältöön

Skientologia aiotaan kieltää Saksassa

Wikiuutisista

8. joulukuuta 2007

Sarja virallisia esitteitä, jotka varoittavat lain ja demokratian vastaisesta toiminnasta Saksassa. Vasemmalta oikealle: ääri-islamilaisuus, skientologia, järjestäytynyt rikollisuus. Esitteet on otsikoitu: "Puolusta demokratiaamme"

Saksan turvallisuusviranomaiset ilmoittivat skientologiseen kirkkoon kohdistuneiden tutkimustensa jälkeen, että skientologian tavoitteet ovat ristiriidassa Saksan perustuslain kanssa, ja nyt skientologia pyritään Saksassa kieltämään.

Myös Saksan perustuslakia suojeleva valtiollinen virasto on tutkinut skientologiaa. Virallisissa tiedotteissaan virasto väittää, että "on merkittäviä todisteita siitä, että skientologien järjestö on sekaantunut toimiin, jotka vastustavat vapaata demokraattista järjestelmää." Jo kymmenen vuoden ajan skientologiaa on syytetty Saksassa siitä, että se vastustaa "rauhallista demokraattista järjestelmää". Skientologisia järjestöjä verotetaan kuten liikeyrityksiä, siis selvästi enemmän kuin muita uskonnollisiksi yhteisöiksi itseään nimittäviä järjestöjä.

Skientologien mukaan järjestöön kohdistuvat tutkimukset ja syytökset ovat rikos heidän uskonnonvapauttaan vastaan. Yhdysvallat on kritisoinut Saksan toimia asiassa.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa