Siirry sisältöön

Steve Jobs on kuollut

Wikiuutisista

6. lokakuuta 2011

Steve Jobs esitteli iPadia viime vuonna. Hän oli merkittävä osa Applen julkisuuskuvaa.

Tietokoneita ja matkapuhelimia valmistavan Applen perustaja Steve Jobs kuoli eilen keskiviikkona. Hän oli kamppaillut haimasyövän kanssa vuodesta 2004 alkaen. Hän oli tämän vuoden tammikuussa jäänyt sairauslomalle ja elokuussa eronnut Applen toimitusjohtajan tehtävästä. Apple kertoi Jobsin kuolemasta torstain vastaisena yönä UTC-aikaa.

Jobs syntyi 24. helmikuuta 1955 San Franciscossa kahdelle ylioppilaalle, jotka antoivat tämän adoptoitavaksi. Kalifornialainen työväenluokkainen Jobsin pariskunta adoptoi hänet. Aikuisena hän sai tietää, että hänen syntymänsä jälkeen hänen biologiset vanhempansa saivat tyttären: kirjailija Mona Simpson on hänen biologinen pikkusisarensa.

Steve Jobs perusti Applen vuonna 1976 yhdessä Steve Wozniackin kanssa. Applen hallitus erotti hänet sisäisten kiistojen vuoksi vuonna 1985, mutta Jobs palasi vuonna 1997 yrityksen jouduttua taloudelliseen ahdinkoon. Jobs luotsasi yhtiön kuluttajaelektroniikkamarkkinoille ja käänsi tuottavuuden nousuun. Vuonna 2001 markkinoille tullut iPod oli yhtiölle tärkeä etappi. Mediamoguli Rupert Murdochin mukaan Steve Jobs ”oli yksinkertaisesti sukupolvensa merkittävin toimitusjohtaja”.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi Jobsin olleen Amerikan suurimpia innovoijia. Walt Disney Companyn – jossa Jobsilla oli suuri omistusosuus Pixarin myynnin jäljiltä – toimitusjohtaja Robert Iger sanoi, että Jobs ”inspiroi miljoonia ihmisiä, vaikutti heidän elämäänsä ja määritti heidän kulttuuriaan”.

Jobsilla oli vaimonsa Laurenen kanssa kolme lasta ja lisäksi tytär aiemmasta suhteesta.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa