Suomen alle 21-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueelle raju pettymys MM-kisoissa

Wikiuutisista

1. tammikuuta 2009

Suomen alle 21-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue koki ratkaisevassa ottelussa Slovakiaa vastaan karvaan 3–2 (0–0,1–2,1–0,0–0,1–0) tappion. Tappion myötä Suomi joutui karsintasarjaan, joten Suomen loppusijoitus on parhaimmillaan vasta seitsemäs. Joukkueen tavoite oli mitali.

Avauserä oli Slovakian. Kiitos Suomen puolustuksen, slovakit pysyivät kaukana parhaimmilta maalinteko paikoilta, ja tilanne pysyi tasan. Suomen hyökkäys oli sen sijaan heikkoa: Slovakian maalivahti Jaroslav Janus sai ottelussa vain 10 torjuntaa.

Toisessa erässä jäähyt kostautuivat: Suomi aloitti maalinteon ajassa 24:40, jolloin Suomi kahden miehen ylivoimaa. Joonas Nättinen pelasi kiekon siniviivalta kulmaan Toni Rajalalle, joka jakoi kiekon vapaaksi maalin eteen jätetylle Niclas Luceniukselle. Lucenius ei erehtynyt vaan vei Suomen 0–1 johtoon. Noin kuusi minuuttia myöhemmin Slovakia tasoitti ottelun niin ikään ylivoimalla. Suomen puolustus pelasi tilanteessa passiivisesti ja ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Richard Panik laittoi kiekon maaliin upealle rannelaukauksella. Tästä noin seitsemän minuuttia, jolloin Nestori Lähde iski yllättäen kiekon maaliin.

Kolmannessa erässä Slovakia tasoitti ottelun äärettömän onnekkaasti: Jyri Niemi yritti purkaa kiekkoa päätylaudan kautta, mutta kiekko osoin päätyluukun saumaan, josta se kimposi suoraan Suomen maalin eteen. Maalinedus ruuhkan jälkeen Adam Bezak tasoitti ottelun.

Jatkoajalla ei nähty maaleja, joten ottelu meni voittomaali kilpailuun. Suomelta onnistui vain ensimmäinen laukoja, joten Slovakia ei tarvinnut kuin kaksi yrittäjää, kun molemmat onnistuivat. Suomen viimeisen laukojan, Teemu Hartikaisen epäonnistuessa, Slovakian ei tarvinnut käyttää viimeistä laukojaansa.

Suomen turhautumisesta kertoi se, että Hartikainen löi mailansa rikki jäähän, ja hyökkääjä Joonas Rask oli taas lyödä nyrkein rikki pleksin mennessään kuuntelemaan Slovakian kansallislaulua.

Suomi pelaa karsintasarjassa yhdessä A-lohkon Saksan ja Kazakstanin sekä oman lohkonsa Latvian kanssa. Suomella on mukana kolme pistettä voitostaan Latviasta.

Lähteet[muokkaa]


Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa