Suomessa nähdään homoeroottisia postimerkkejä syksyllä

Wikiuutisista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

15. huhtikuuta 2014

Vuoden 1922 suomalainen postimerkki.

Tom of Finland-säätiön suunnittelemia postimerkkejä nähdään ensi syksyllä. Itella kertoo haluavansa juhlistaa ”ylpeää homoerotiikkaa”.

Postimerkkiarkkiin on valittu kaksi kuvaa, jotka ovat valinneet Timo Berry ja Susanna Luoto. Luoto edustaa Tom of Finland -säätiötä Suomessa. Graafikko Berry kuvaa postimerkkejä seuraavasti: ”Arkissa kuvataan aistillista elämisen voimaa ja ylpeyttä itsestä. Sitä tässä pohjoisessa maassa ei ole koskaan liikaa.”

Postimerkkien ilmestyminen on nostattanut keskustelua myös ulkomailla. Muun muassa lehdet Metro UK ja Washington Post ovat ottaneet aiheen esille. Jälkimmäinen aloittaa artikkelinsa humoristisesti: ”Kirjeenlähetyksen hinnalla voit olla pienoishomoerotiikan ylpeä omistaja.” Washington Post manitsee artikkelissaan, että Yhdysvaltain postitoimisto on julkaisemassa postimerkkejä kunnioittaen Harvey Milkin saavutuksia homoseksuaalisten oikeuksien puolustajana. Näiden merkkien on tarkoitus ilmestyä 22. toukokuuta 2014.

Suomessa julkaistavat postimerkit ovat saaneet myös kielteistä vastaanottoa. On tehty verkkoadressi, jolla halutaan estää postimerkkien julkaisu. Adressin kuvauksessa syyksi sanotaan, etteivät adressin allekirjoittajat halua antaa väärää kuvaa Suomesta ulkomailla ja että he haluavat sellaisia merkkejä, joista kaikki suomalaiset voivat olla ylpeitä. Suomen laillisuuspuolueen perustaja Jouko Piho on myös vastustanut postimerkkejä julkisesti.

Tom of Finlandista on tekeillä myös elokuva.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa