Siirry sisältöön

Tähtifantasia-palkinnon ehdokkaat julkistettiin

Wikiuutisista

8. maaliskuuta 2013

Tähtivaeltaja-lehteä julkaiseva Helsingin science fiction -seura on jakanut vuodesta 2007 Tähtifantasia-palkintoa parhaalle suomennetulle fantasiakirjalle. Vuoden 2012 käännöskirjoista seuran asiantuntijaraati on valinnut viisi teosta palkinnon ehdokkaiksi.

Anders Fager: Pohjoiset kultit (Atena) – ”Häijy ja omaleimainen novellikokoelma, joka todistaa, että kauhugenrellä on yhä uutta annettavaa."

Terry Pratchett: Posti kulkee (Karisto) – ”Mainioilla henkilöhahmoilla kuorrutettu veijariromaani tutkii itsekkyyden pimeää ja valoisaa puolta.”

Steph Swainston: Uusi maailma (Like) – ”Moderni fantasia, joka valloittaa lukijansa terävällä henkilökuvauksella ja kekseliäillä ideoilla.”

Liz Williams: Aavekauppiaan tytär (Like) – ”Aasialaisista kulttuureista ammentava yliluonnollinen dekkari lumoaa yksityiskohdillaan ja helvetillisellä menollaan.”

Gene Wolfe: Kiduttajan varjo (Gummerus) – ”Tieteisfantasian klassikko on yhtä aikaa suuri seikkailu ja todellisuuden luonnetta syvällisesti pohtiva teos.”

Palkinnon raadissa ovat Jukka Halme, Aleksi Kuutio, Anne Leinonen ja Osmo Määttä. Palkinnon saaja julkistetaan heinäkuun 5.–7. päivä Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävässä Finncon-tapahtumassa. Tähtifantasia-palkinnon voitti vuonna 2012 puolalaisen Andrzej Sapkowskin Kohtalon miekka (WSOY, 2011).

Lähteet

[muokkaa]

Wikiuutisiin on lisätty uusia uutisia koskien aihetta Tähtifantasia-palkinto.

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa