Siirry sisältöön

Tällainen on Suomen uusi hallitus

Wikiuutisista

18. kesäkuuta 2011

Tuleva pääministeri Jyrki Katainen puhui keväällä Euroopan kansanpuolueen huippukokouksessa Helsingissä.

Pitkien ja vaikeiden hallitusneuvottelujen päätteeksi ministerinsalkut on jaettu puolueiden kesken. Uuden hallituksen muodostavat kokoomus, SDP, vihreät, RKP, Vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit. Ministerijako on seuraava:

Ministerien määrää on supistettu yhdellä 19:ään. Viestintä- ja asuntoministerien tehtävät on yhdistetty.

Kokoomuksen, SDP:n ja kristillisdemokraattien ministerinimitykset selvisivät tänään. Muidenkaan puolueiden tiedonantoja ei tarvinne kauan odotella.

RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin kiitteli puoluekokouksessa Espoossa, että puolue voi tulevina vuosina vaikuttaa valtakunnan politiikan ytimessä saatuaan johdettavakseen kaksi kokonaista ministeriötä ensimmäistä kertaa 20 vuoteen. Hufvudstadsbladet arvaa, että Wallin ottaisi puolustusministerin paikan ja oikeusministeriksi pääsisi joko Anna-Maja Henriksson tai vanhan hallituksen maahanmuutto- ja Eurooppa-ministeri Astrid Thors.

Vihreiden uusi puheenjohtaja Ville Niinistö tulee ottamaan toisen puolueensa ministerinsalkuista. Hufvudstadsbladet arvelee hänen ryhtyvän ympäristöministeriksi, ja ulkoministeriön kehitysyhteistyöministeriksi lehti veikkaa Heidi Hautalaa tai Anni Sinnemäkeä.

18. kesäkuuta 2011 kello 15.03 (UTC) Lisätty SDP:n ministerien nimet.

Lähteet[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa