Siirry sisältöön

Taksikuskille koko omaisuutensa jättäneen miehen testamentti mitätöitiin lontoolaisessa oikeusistuimessa

Wikiuutisista

12. kesäkuuta 2019

Lontoolaisen oikeusistuimen tuomari mitätöi testamentin, jolla Gary Mendez jätti koko omaisuutensa taksinkuljettajalleen. Ankarista juomatavoistaan tunnettu Mendez kuoli 57-vuotiaana toukokuussa 2016. Kolme vuotta ennen kuolemaansa laatimassaan alkuperäisessä testamentissa hän oli määrännyt omaisuutensa pitkäaikaiselle kumppanilleen Hermes Rodriguesille, joka on nyt 45-vuotias. Miehet tapasivat toisensa ensimmäisen kerran vuonna 2001. Mendezin jäämistöön kuuluu muun muassa Eastbournessa sijaitseva 160 000 punnan arvoinen talo, jonka hän oli luvannut jättää Rodriguesille.

Kumotun testamentin edunsaaja Dean Hughes tutustui Mendeziin kuljettaessaan häntä vuosien ajan pubeihin. Hughesin mukaan useimmat muut taksikuskit eivät suostuneet ottamaan Mendeziä kyytiinsä miehen 158 kilogramman elopainon takia. Lopulta helmikuussa 2016 Mendez kertoi Hughesille aikovansa jättää hänelle koko omaisuutensa. Tiedonannon jälkeen Mendezin matka jatkui pubiin, jossa uusi testamentti allekirjoitettiin todistajien silmien alla. Tuomari Eaton Turner piti todennäköisenä, että Mendez oli siihen mennessä nauttinut tuntuvasti alkoholia.

Turner ei uskonut oikeudenkäynnin kuluessa esitettyjä väitteitä siitä, että testamentti olisi väärennetty tai että Mendez olisi muuttanut viimeistä tahtoaan häneen kohdistetun kovan painostuksen takia. Toisaalta Turnerin mukaan Rodriguez oli ”edistänyt huomattavalla tavalla Garyn hyvinvointia merkittävän ajanjakson hänen elämästään”. Lisäksi tuomari katsoi, että erinäisten terveydellisten ongelmien ja runsaan alkoholinkäytön seurauksena Mendez ei enää pystynyt ymmärtämään tekojensa jälkivaikutuksia pubissa vahvistettua asiakirjaa laatiessaan. Niinpä tuomari mitätöi Hughesin hyväksi tehdyn testamentin. Oikeusistuimen päätöksen nojalla Mendezin talon omistusoikeus siirtyy Rodriguesille. Hughes puolestaan joutuu maksamaan 85 prosenttia tapauksen oikeudenkäyntikuluista eli arviolta yli 50 000 puntaa. Hän on 34-vuotias ja neljän lapsen isä.

Lähteet[muokkaa]


Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa