Siirry sisältöön

Talvimyrsky sotkee liikennettä

Wikiuutisista

24. tammikuuta 2008

Talven 2007–2008 ensimmäinen laaja lumipyryrintama on saapunut Suomeen. Ilmatieteen laitoksen mukaan läntisessä Suomessa lumisade alkoi torstaina aamukahdeksan jälkeen Vaasan ja Hangon välisen linjan länsipuolella. Lumipyryrintama etenee päivän edetessä kohti itää. Voimakkaimmat sadealueet sijoittuvat Oulun eteläpuoliselle linjalle.

Etelätuulen voimakkuus on kasvanut suuressa osassa maata navakaksi, ja puuskissa tuulenvoimakkuus kohoaa myrskylukemiin. Pohjoisella Itämerellä sekä Pohjanlahdella tuulen nopeus puuskissa on 20 metriä sekunnissa. Utön havaintoasemalla tuulen nopeus oli aamulla 20 metriä sekunnissa ja puuskissa 25 metriä sekunnissa.

Ajokeli on huono tai muuttuu huonoksi suuressa osassa maata sakean lumisateen vuoksi. Kokkolan ja Helsingin välisellä linjalla lumipyry alkoi noin kello yhdentoista aikaan. Pahimmillaan Tampereen–Turun–Helsingin alueella lumipyryn ennustetaan olevan pahimman iltapäiväruuhkan aikaan. Sade tulee pääosin lumena, mutta voi muuttua rännäksi tai vedeksi sateen loppuvaiheessa.

Lumisadealue laajenee itäiseen Suomeen, Kainuuseen ja Koillismaalle illan aikana. Lapissa, Oulun läänissä, Savossa ja Karjalassa sade tulee lumena.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa