Siirry sisältöön

Terroristi taltutettiin Detroitiin lentäneessä koneessa

Wikiuutisista

26. joulukuuta 2009

Nigerialainen mies yritti sytyttää räjähteen Amsterdamista lähteneessä Detroitia lähestymässä olleessa lentokoneessa, joka kuljetti Nigeriasta lähteneitä matkustajia. Tapaus sattui joulupäivän aamupäivällä paikallista aikaa. Yhdysvaltain viranomaisten mukaan terrori-iskun yrittäjä oli 23-vuotias Abdul Farouk Abdulmutallab.

On epäselvää, minkä terroristijärjestön kanssa Abdulmutallab toimi. Hän itse sanoi olevansa yhteydessä al-Qaidaan, minkä myös kongressiedustaja Peter T. King (rep.) vahvisti, mutta eräs tiedusteluviranomainen kertoi New York Timesille, että Abdulmutallabin väite al-Qaida-yhteyksistä saattoi olla pelkkää kunnianhakuisuutta. Hänen nimensä oli joka tapauksessa ilmeisesti Yhdysvaltain tiedustelutietokannassa. CNN:n mukaan mies sanoi kuulustelussa saaneensa räjähdysaineet ja ohjeet niiden käyttämiseen Jemenistä.

Matkustajana lennolla ollut Syed Jafry kertoi New York Timesin mukaan, että räjähdemiehen paikalta kuului poksahdus ja näkyi savua ja hehkua, mikä aiheutti paniikin. Tämän jälkeen lentokoneen matkustajat ja miehistö taltuttivat miehen. Jotkut 278 matkustajasta loukkaantuivat räjähteestä ilmeisesti lievästi. Räjähdemies itse sai kolmannen asteen palovammoja, kertoi kotimaan turvallisuusasioiden komiteaan kuuluva King. Mies vietiin Michiganin yliopiston sairaalaan Ann Arboriin.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa