Siirry sisältöön

Toive Mannerheim-elokuvasta elää yhä

Wikiuutisista

27. helmikuuta 2009

Rahoitusvaikeuksien kanssa painiva Liberty Production pitää edelleen yllä toiveita kuvata Mannerheimin elämästä kertova suurelokuva. Elokuvan tuotanto joutui vaakalaudalle kun Liberty Productionin tanskalainen emoyhtiö vetäytyi hankkeen rahoituksesta. Elokuvan kaavailtu tuotantobudjetti on oloissamme ennenkuulumattoman suuri, noin 10 miljoonaa euroa.

Elokuvan kuvaukset oli määrä aloittaa tänä keväänä, mutta niistä on toistaiseksi jouduttu luopumaan rahoituksen puuttuessa. Tuotantoyhtiö on kertomansa mukaan tämän jälkeen saanut lukuisia yhteydenottoja eri tahoilta rahoituksen hankkimiseksi. Kansalaiskeräyksen mahdollisuuttakin on tutkittu, mutta tämä ei yhtiön mukaan olisi mahdollista. Nyt yhtenä mahdollisuutena toteuttaa elokuva on ryhdytty myymään 50 euron hintaisia ennakkolippuja elokuvaan. Tuotantoyhtiöstä luvataan, että lipun lunastanut saa rahansa takaisin, mikäli elokuva ei koskaan valmistu. Epäselvää on, kuinka moni katsoja olisi kiinnostunut tukemaan elokuvaa tavanomaista elokuvalipun hintaa huomattavasti kalliimman ennakkolipun muodossa. Koko 10 miljoonan euron tuotantobudjetista saataisiin tälläkin keinolla ainoastaan pieni osa.

Mannerheimista kertovan elokuvan tekeminen on ohjaaja Renny Harlinille ”suuri unelma”, ja tuottaja Markus Selin kertoi Harlinin murtuneen, kun tämä sai kuulla rahoituksen menettämisestä.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa