Siirry sisältöön

Torilla Tavataan! leiriytyi Helsinkiin 20.10.2011

Wikiuutisista

23. lokakuuta 2011

Torilla Tavataan! - kansalaisliike leiriytyi Helsinkiin 20.10.2011. Liike on Espanjan M15- ja New Yorkin Occypy Wall Street -liikkeiden ideologioita yhdistävä ryhmä, jonka tavoite on nostaa esiin markkinatalouden ja finanssipolitiikan epäkohtia sekä vaikuttaa demokratian ja kansalaisvaikuttamisen mahdollisuuksiin Suomessa.

Liikkeiden yhdistävä tavoite on rakentaa tasa-arvoista yhteiskuntaa yhteistyössä muissa maissa toimivien vastaavien liikkeiden kanssa. Espanjassa syntynyt M15-liike on ajanut radikaalia muutosta politiikkaan ja Occupy Wall Street -liikkeen kannattajien yhteinen sanoma on edistää demokraattista vaikusvaltaa tasaisesti kaikille yhteiskunnan jäsenille. Occupy Wall Street syntyi New Yorkissa syyskuun 11. päivä, ja 9. lokakuuta, samaan mielenosoitukseen oli ryhdytty 70 yhdysvaltain kaupungissa sekä noin 900 kaupungissa ympäri maailmaa. [1]. Liikkeen iskulause on 99%, joka viittaa 99 prosenttiin maailman väestöstä, jonka vaikutusmahdollisuus demokratiassa saattaa jäädä rikkaimman 1 %:n jalkoihin.

Antti Jauhiainen on yksi liikkeen aktiiveista Suomessa ja hän kertoo YLE Radio 1:n haastattelussa lauantaina 22. lokakuuta liikkeen yhdeksi esikuvaksi myös arabikevään. Antti Jauhiainen toimii puheenjohtajana myös Parecon Finland -yhdistyksessä, joka ajaa osallisuustalous-ideaa Suomessa.

Lähteet[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

  1. Wikipedia, eng http://en.wikipedia.org/wiki/Occupy_Wall_Street

Katso myös[muokkaa]


Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa