Turkin suurlähetystö tuhopolttoyrityksen kohteena Helsingissä

Wikiuutisista

21. lokakuuta 2008

Helsinki, Suomi. Turkin suurlähetystö yritettiin polttaa viime yönä Helsingissä. Poliisipartio huomasi kolmelta yöllä lähetystön oven syttyneen tuleen ja kutsui palokunnan. Ovi oli ilmeisesti sytytetty polttopulloin. Yksi lähetystön työntekijöistä hengitti savua, mutta sen vakavampaa ei rakennuksessa olleille ihmisille tapahtunut.

PKK nostattaa tunteita Turkissa. Kuvassa vuosi sitten pidetty PKK:n vastainen mielenosoitus.

Turkkilaiset epäilevät kurdeja[muokkaa]

Turkin suurlähetystön lehdistötiedotteessa tuhopolttoyritys tuomitaan ja siitä epäillään Kurdistanin työväenpuolue (PKK) -nimistä separatistijärjestöä. Tiedotteessa kerrotaan, että Turkin pääkonsulinvirastoa kohtaan tehtiin samanlainen hyökkäys kaksi päivää sitten Salzburgissa.

Kurdiaktivistit ovat olleet liikekannalla viime päivinä. Turkissa kurdit ovat osoittaneet mieltään viikonlopusta lähtien vastustaakseen vangitun PKK-johtohahmo Abdullah Öcalanin kohtelua. Helsingissä Turkin suurlähetystön edessä pidettiin kurdien mielenosoitus eilen.

Helsingin poliisi otti aamulla kiinni neljä parikymppistä miestä epäiltynä tuhotyöstä. Poliisi ei ole kommentoinut teon motiiveja. Se on lisännyt Helsingissä sijaitsevien Turkin tasavallan kohteiden valvontaa.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa