Siirry sisältöön

Tuula Väätäinen nousee sittenkin eduskuntaan

Wikiuutisista

16. huhtikuuta 2019

Eduskuntavaalijulisteita Tampereella 2019.
Kuvaaja: Tiia Monto

Eduskuntavaalien sunnuntaisen ääntenlaskennan mukaan eduskunnan ulkopuolelle jäämässä ollut Tuula Väätäinen nousee sittenkin eduskuntaan. Väätäinen sai tarkastuslaskennassa 40 lisä-ääntä, kun taas Timo Suhosen äänimäärä pieneni 25 äänellä. Kumpikin heistä oli SDP:n ehdokkaana Savo-Karjalan vaalipiirissä.

Eräs tarkastuslaskennassa havaituista virheistä oli se, että Särkiniemen äänestysalueelta Kuopiosta Timo Suhosen hyväksi oli kirjattu vaalitietojärjestelmään 34 ääntä, vaikka vaalilautakunnan pöytäkirjassa kolmonen oli yliviivattu. Pöytäkirjassa yliviivatun numeron perään oli merkitty nelonen. Suhosen Särkiniemen äänestysalueelta keräämä äänimäärä olikin siis todellisuudessa neljä eikä 34.

Suhosen tarkastuslaskennan tuloksena toteutumatta jäänyt valinta kansanedustajaksi olisi ollut hänelle ensimmäinen. Sen sijaan Väätäinen on toiminut kansanedustajana ennenkin, mutta vuoden 2015 vaaleissa hän jäi täpärästi eduskunnan ulkopuolelle. Väätäinen kertoi olevansa iloinen vaalityön onnistumisesta mutta lisäsi olevansa harmissaan Suhosen puolesta.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa