Siirry sisältöön

Uhkapelit kieltoon Saksassa

Wikiuutisista

29. joulukuuta 2007

Saksassa 13 osavaltiota 16:sta on hyväksynyt lakiehdotuksen, joka kieltää uhkapelien pelaamisen ulkomaisilla Internet-sivustoilla. Lain on tarkoitus astua voimaan heti tammikuun ensimmäisestä päivästä alkaen, ja se antaa osavaltioille luvan estää palveluntarjoajia päästämästä asiakkaita sivuilleen ja käskeä pankkeja lopettamaan rahansiirrot pelitileille.

Uuden säännön myötä myös rahapelien mainostus kielletään televisiossa ja internetissä. Sanomalehdissä ja muissa sallituissa medioissa tapahtuva mainonta sallitaan kuitenkin, mutta mainokset saavat vain jakaa tietoja peleistä, eikä houkutella pelaamaan.

Peliyhtiöt ovat kielloista huolimatta kuitenkin luottavaisia ja uskovat Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen pysäyttävän uuden lain voimaantulon. Myös oppositio suhtautuu kriittisesti uuteen lakiin. Schleswig-Holsteinin parlamentin puhemies Wolfgang Kubicki (FDP) on varma että Saksa saa varoituksen Euroopan komissiolta.

Berliinillä on jotain postilaatikossa tammikuun 3. päivä, ennustaa Kubicki.

Euroopan komissio on aiemminkin pitänyt nettipelien kieltoa kohtuuttomana EU-maissa. Varoituksen asiasta ovat saaneet jo mm. Ranska ja Ruotsi. Saksakin on saanut asiasta huomautuksia komissiolta, mutta ei ole välittänyt niistä, koska se on nähnyt kiellon tarpeelliseksi suojaamaan kansalaisiaan uhkapelin vaaroilta.

Lähteet

[muokkaa]