Ukrainassa kaivosturma

Wikiuutisista

18. marraskuuta 2007

Ainakin 19 kaivoksessa työskennellyttä ihmistä sai surmansa sunnuntaina metaanikaasun räjähdettyä Itä-Ukrainan Donetskin alueella sijainneessa hiilikaivoksessa. Ukrainan hätätilaministeriön mukaan kateissa on yli 80 kaivostyöläistä.

Räjähdys tapahtui Zasjadkon hiilikaivoksessa. Hätätilaministeriön mukaan räjähdyksen sattuessa aamuyöstä kaivoksessa työskenteli yli 450 henkeä.

Zasjadkon kaivos lukeutuu maan suurimpiin kaivoksiin, ja se tuottaa 10 000 tonnia hiiltä joka päivä. Kaivos työllistää noin tuhat ihmistä. Zasjadko tunnetaan siitä, että siellä on lähivuosina sattunut monia tuhoisia onnettomuuksia.

Vuonna 1999 50 ihmistä sai surmansa räjähdyksessä, ja vuonna 2001 taas 55 ihmistä kuoli. Räjähdys oli tuolloinkin kyseessä. Viimeksi syyskuussa 2006 sattuneessa kaasuvuodossa kuoli 13 työntekijää.

Suurin osa maan hiilikaivoksista on keskittynyt maan itäosaan, ja niitä pidetään yksinä maailman vaarallisimmista. Syy tähän on se, että niissä käytetään vanhentuneita neuvostoaikaisia laitteita. Lisäksi monet kaivokset kamppailevat talousvaikeuksissa.

Lähteet[muokkaa]