Siirry sisältöön

Urpilainen: Kolmen suurimman hallitus ei itsestäänselvyys

Wikiuutisista

19. huhtikuuta 2011

Jutta Urpilainen puhui Kirkkonummella vaalien alla.

Puoluejohtaja Jutta Urpilainen (sd.) antoi Keskipohjanmaalle lausunnon, jonka mukaan SDP:n, kokoomuksen ja Perussuomalaisten muodostama hallitus ei ole itsestäänselvyys. Ainoastaan Perussuomalaisten on Urpilaisen mielestä väistämättä päästävä hallitukseen vaalituloksen perusteella. Tänään Urpilainen kuitenkin kertoi YLE Uutisille, että kolmen suurimman puolueen hallitus on hallitusneuvottelujen lähtökohta.

Hallitusneuvotteluja johtava suurimman puolueen kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen on sanonut, että kolmen suurimman puolueen muodostama hallitus olisi äänestystuloksen mukainen ja hyvin todennäköinen vaihtoehto. Kaikissa hallituksissa vuoden 1975 jälkeen ollut RKP ei Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin ja kansanedustaja Eero Heinäluoman (sd.) mukaan välttämättä ole mukana tulevassa hallituksessa. Uusi Suomi arvelee, että kokoomus haluaa RKP:n hallitukseen, mutta kokoomuksen puheenjohtaja Katainen ei paljastanut Helsingin Sanomille näkemystään RKP:n mukanaolosta.

Kokoomus on sunnuntaisten vaalien jälkeen suurin puolue 44 kansanedustajan vahvuisena. Toisena tulee SDP 42 edustajalla. Perussuomalaiset nousi eduskunnan pienimmästä puolueesta kolmanneksi suurimmaksi ja sai 39 kansanedustajaa.

SDP haluaa, että Euroopan talouskriisin hoidossa vastuuta pannaan jotenkin sijoittajien harteille. Urpilaisen mukaan Perussuomalaiset ovat tässä asiassa lähempänä SDP:tä kuin kokoomus, ja luvassa on kovaa vääntöä asiasta hallitusneuvotteluissa.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa