Useita loukkaantui Lisebergin huvipuistossa Göteborgissa

Wikiuutisista

18. heinäkuuta 2008

Lisebergin sisäänkäynti.

Lähes 40 ihmistä loukkaantui tiistaina 15. heinäkuuta sattuneessa onnettomuudessa, kun Rainbow-niminen huvipuistolaite iskeytyi maahan kesken matkanteon Lisebergin huvipuistossa, Ruotsissa.

Laitteessa oli onnettomuushetkellä 36 ihmistä, joukossa myös lapsia. Osa loukkaantuneista putosi laitteesta ja osa jäi puristuksiin. Poliisin mukaan sairaalaan vietiin ainakin 18 loukkaantunutta, joista kahden loukkaantuneen vammat olivat vakavampia. Lisebergin tiedotteen mukaan he saivat luunmurtumia. Muut loukkaantuneet saivat pintahaavoja ja hiertymiä.

Paikalle hälytettiin 13 ambulanssia ja kuusi poliisipartiota. Hälytys tuli kello puoli kahdeksan Suomen aikaa. Huvipuistossa oli tapahtumahetkellä noin 25 000 vierasta.

Liseberg onnettomuuden jälkeen, taustalla näkyvä sininen laite on turman aiheuttanut Rainbow.

Onnettomuuden syy[muokkaa]

Alustavien arvioiden mukaan onnettomuuden syyksi epäillään erään laitteen sisällä olleen kuulalaakerin murtumista.

Rainbow[muokkaa]

Kuvassa Helsingin Linnanmäellä sijaitseva samankaltainen laite.

Rainbow on saksalaisen Hussin valmistama huvipuistolaite. Se on valmistettu vuonna 1983. Laite on lentävä matto -tyyppinen. Se pyörittää vaakatasossa pysyvää vaunua pitkän pystysuuntaisen akselin päässä ja nostaa vaunun yläasennossa 20 metrin korkeuteen. Vaunun kiertoradan halkaisija on 26,5 metriä.

Rainbow'n tyylisiä laitteita on useissa kymmenissä huvipuistoissa ympäri maailmaa.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa