Siirry sisältöön

Vaaliavustusta saaneet poliitikot esittävät rahoittajaansa vuorineuvokseksi

Wikiuutisista

20. toukokuuta 2008

Useat vaaliavustusta saaneet suomalaispoliitikot esittävät vuorineuvoksen tittelin myöntämistä avustuksia jakaneelle liikemiehelle. Kohun keskelle joutunut Tokmanni-ketjun omistaja Kyösti Kakkonen pitää Iltalehden julkaisemaa uutista käsittämättömänä. Hän pitää vihjailua asiassa törkeänä ja kohtuuttomana. Hän lohkaiseekin, että Suomessa vallitseva kylmä sää johtuu kaiken helteen pakkaantumisesta Eduskuntataloon, joka onkin ollut median kiinnostuksen ja keskustelun polttopisteessä viime viikot ilmi tulleiden vaalirahoituskuvioiden jälkeen.

Tukea saaneiden ja arvonimeä Kakkoselle myöntäneiden poliitikkojen joukossa on muun muassa entinen ulkoministeri Ilkka Kanerva sekä Sauli Niinistö.

Pääministeri Matti Vanhanen sen sijaan totesi, että jo marraskuussa arvonimilautakunnassa asiaa käsiteltäessä päätettiin ettei Kakkoselle vuorineuvoksen titteliä myönnetä. Arvonimeä oli ryhdytty hakemaan välittömästi vaalien jälkeen. Kakkonen oli ollut huomattava rahoittaja vaaliavustuksia jakaneessa Kehittyvien maakuntien Suomi ry:ssä.

Myös arvonimilautakuntaan kuuluva Vanhanen on saanut kyseiseltä yhdistykseltä rahoitusta. Vanhanen on nyt ilmoittanut harkitsevansa itsenä jääväämistä lautakunnan päätöksissä.

Lähteet[muokkaa]

Wikiuutisiin on lisätty uusia uutisia koskien tätä aihetta.

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa