Siirry sisältöön

Vanhasen kannatus pohjalukemissa

Wikiuutisista

16. huhtikuuta 2009

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) kannatus on romahtanut alimmalle tasolleen hänen kuusivuotisen kautensa aikana. Samaten hänen johtamansa hallituksen kansansuosio on kokenut jyrkän pudotuksen. Asiasta kertoi sanomalehti Kaleva verkkosivuillaan. Tiedot perustuvat Suomen Gallupin tekemään kyselyyn.

Vanhaseen on viime aikoina liitetty useita julkisuudessa kohua aiheuttaneita tapauksia. Viimeksi käsiteltiin Vanhasen eräälle kunnallisvaaleissa ehdokkaana olleelle naishenkilölle lähettämiä sähköposteja, jotka nainen koki seksuaalisesti vihjaileviksi. Niissä Vanhanen vitsaili omasta ehdokasnumerostaan 69 ja toivoi, ettei se tulisi hänen uniinsa. Numero 69 tunnetaan yleisesti myös eräänä seksiasentona.

Hallitukselle hyvän arvosanan antaisi kyselyn mukaan nyt 37 prosenttia, luvun oltua aiemmin 50. Vanhasen henkilökohtaisen kannatuksen osalta pudotus on yhdeksän prosenttiyksikköä sen ollessa nyt 32 prosenttia.

Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen laitoksen johtaja Heikki Paloheimo arvio pudotuksen taustalla olevan epäonnistuminen imagokamppailussa hallituskumppani kokoomuksen kanssa.

Lähteet[muokkaa]

Katso myös tähän aiheeseen liittyvät aiemmat uutiset.

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa