Siirry sisältöön

Venezuelan presidentti syytti Yhdysvaltoja juonesta hänen tappamisekseen

Wikiuutisista

13. joulukuuta 2018

Nicolás Maduro vuonna 2015.

Venezuelan presidentti Nicolás Maduro väitti Yhdysvaltojen punoneen juonen hänen tappamisekseen. Presidentinpalatsissa toimittajille puhuneen Maduron mukaan Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton on saanut tehtäväkseen järjestää Maduron salamurha, kaataa Venezuelan nykyhallitus ulkomaisten joukkojen tuella sekä muodostaa maahan siirtymähallitus. Maduro ei kuitenkaan esittänyt mitään todisteita lausuntonsa tueksi.

Venezuelan talouden syvän kriisin seurauksena yli kaksi miljoona ihmistä on paennut maasta vuodesta 2014 alkaen. Maduron näkemyksen mukaan Yhdysvaltojen toimintatavat ja sen hallinnon asettamat talouspakotteet ovat johtaneet maan korkeaan inflaatioon ja hyödykepulaan. Yhdysvallat on puolestaan ollut huolissaan Maduron hallinnon yhteyksistä sellaisiin maihin, joilla on erimielisyyksiä Donald Trumpin hallinnon kanssa. Tällä hetkellä Venezuelassa on vierailulla kaksi venäläistä Tupolev Tu-160 -pommikonetta. Venezuelan puolustusministerin mukaan ne osallistuivat ystävien kesken järjestettyihin ilmasotaharjoituksiin. Pommikoneiden on määrä poistua Venezuelasta perjantain aikana.

Alkuviikolla yhdysvaltalainen rengasvalmistaja Goodyear kertoi toimintojensa pysäyttämisestä Venezuelassa taloudellisten olosuhteiden ja pakotteiden aiheuttamien vaikeuksien takia. Monet muutkin ulkomaiset yritykset ovat vetäytyneet maasta vastaavien syiden vuoksi.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa