Vuoden 2007 Nobel-palkinnot jaetaan tänään

Wikiuutisista

10. joulukuuta 2007

Vuosittain myönnettävät Nobel-palkinnot myönnetään tänään Tukholmassa ja Nobelin rauhanpalkinto jaetaan Norjan pääkaupungissa Oslossa. Kuluvan vuoden nobelistit ilmoitetaan yleensä jo lokakuun alussa. Tänä vuonna Nobel-palkinnot jaetaan seuraaville henkilöille:

Nobel-palkinnot on perinteisesti myönnetty jokaisen vuoden joulukuun kymmenentenä päivänä ruotsalaisen kemistin ja palkinnon perustajan Alfred Nobelin muistoa kunnioittaen. Ehdokkaiden valinta on hyvin pitkä prosessi, ja sen takia palkinto on yksi tiedemaailman arvostetuimmista palkinnoista.

Palkinnon myöntämispäivää edeltävä viikko on täytetty erilaisilla lehdistötilaisuuksilla ja julkisilla tilaisuuksilla sekä Nobel-konsertilla, joka pidettiin tänä vuonna Tukholman konserttitalolla 8. joulukuuta kello 19.30 Ruotsin aikaa. Viikko huipentuu 10. joulukuuta kello 16.30 Ruotsin aikaa pidettävään palkintoseremoniaan, jossa Ruotsin kuningasperhe luovuttaa palkinnot. Ilta päättyy Tukholman kaupungintalolla kello 19.00 pidettävään juhla-ateriaan, jonka ruokalista on pidetty salassa. Aiempien vuosien juhlamenut ovat luettavissa Nobel-säätiön sivuilta osoitteesta http://nobelprize.org/award_ceremonies/banquet/menus/.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa