Vuoden 2012 kesäolympialaiset alkoivat Lontoossa

Kohteesta Wikiuutiset
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

31. heinäkuuta 2012

Olympiarenkaat Tower Bridgellä, Lontoossa.
Kuva: Gonzolito

Ison-Britannian hallitsija kuningatar Elisabet II avasi virallisesti kesäolympialaiset 2012 Lontoossa illalla 27. heinäkuuta. Noin 60 000 katsojaa seurasi, kun 204 eri kansallista olympiakomiteaa käveli olympiastadionille Lontoossa. Lontoo on ainut kaupunki, joka on järjestänyt olympialaiset kolme kertaa.

Palkittu ohjaaja Danny Boyle oli kello 20.00 UTC (22.00 Suomen aikaa) alkaneiden avajaisten taiteellinen ohjaaja. Avajaiset loppuivat 23.40 UTC (1.40 Suomen aikaa). Avajaisseremonia esitteli Britannian maaseutua ja teollistumisvallankumousta.

Perinteitä noudattaen Kreikan joukkue astui ensimmäisenä stadionille ja Iso-Britanniaa edustava joukkue viimeisenä.

Lähteet[muokkaa]