Warelius-tietokirjailijapalkinto Pentti Huoviselle ja Heikki Ylikankaalle

Wikiuutisista

23. heinäkuuta 2012

Turun yliopiston bakteeriopin professori Pentti Huoviselle ja emeritusprofessori Heikki Ylikankaalle on myönnetty Suomen tietokirjailijat ry:n jakama Warelius-palkinto. 12 000 euron suuruinen Warelius-palkinto myönnetään vuosittain tietokirjailijalle, jolla on laaja ja korkealaatuinen tietoteostuotanto tai jolla on ollut merkittävä vaikutus suomalaiseen tietokirjallisuuteen. Palkinnot luovutettiin Sastamalassa käynnissä olevien Vanhan kirjallisuuden päivien yhteydessä.

Warelius-palkittu Huovinen on Turun yliopiston bakteeriopin professori ja THL:n tutkimusprofessori. Huovinen on kirjoittanut mikrobiologian ja infektiotautien oppikirjoja sekä julkaissut useita lääketieteen ja mikrobien maailmaa popularisoivia tietokirjoja, muun muassa teokset Lääkärilatinaa – mitä sairauskertomuksessani lukee? (Duodecim 2008) sekä lapsille suunnatun Heippa, täällä bakteeri! (WSOY 2007). Pentti Huovinen on myös juuri kolmivuotiskaudelle asetetun tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan jäsen[1].

– Professori Pentti Huovinen on tietokirjailijana jokaisen suomalaisen omalääkäri, sillä hän on julkaissut mittavan määrän kansantajuista tietoa terveydestä ja sairauksista, erityisesti infektiotaudeista, palkintoperusteluissa todetaan.

Huovinen on työllään edistänyt tavallisten ihmisten mahdollisuuksia saada tutkimukseen perustuvaa tietoa terveydestä ja sairastamisen ennaltaehkäisystä.

Lähteet[muokkaa]

Wikiuutiset on toimittanut tämän artikkelin UTUonline.fi-verkkolehdessä julkaistun artikkelin, Tietokirjailijapalkinto Pentti Huoviselle, pohjalta. Alkuperäisartikkeli on lisensoitu Creative Commons Nimeä 1.0 Suomi -lisenssillä. Nimeä: JM, UTUonline.fi-verkkolehti
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa