Wikiuutiset:Loukkaava sisältö

Kohteesta Wikiuutiset
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Noia 64 apps kword.png
Tämä sivu on Wikiuutisten virallinen käytäntö.
Käytäntö koskee kaikkia käyttäjiä.

Muita käyttäjiä mahdollisesti loukkaavan kielen tai kuvien käyttö on sallittua vain silloin, kun se on selvästi tarpeen tarkkuuden tai asiaankuuluvuuden vuoksi. Wikiuutiset ei kuitenkaan ole vastuussa sisältönsä mahdollisesti aiheuttamasta mielipahasta lukijalleen. Sisältöä ei sensuroida alaikäisten suojelemiseksi loukkaavalta sisällöltä.

Artikkeleissa[muokkaa]

Wikiuutisissa saattaa olla artikkeleita joissa käytetään joidenkin käyttäjien loukkaavaksi kokemaa kieltä. Sen käyttö artikkelissa tulee kuitenkin olla perusteltua. Muissa yhteyksissä kirosanojen käyttö artikkelissa sen sijaan ei ole soveliasta, kuten esimerkiksi henkilöistä kertovissa uutisissa. Tämän kaltainen loukkaavan kielen käyttö olisi muutenkin neutraalin näkökulman vastaista.

Keskusteluissa[muokkaa]

Keskustelusivuilla tulisi käyttää asiallista kieltä ja muutenkin käyttäytyä muita käyttäjiä kunnioittavalla tavalla. Kommentit, jotka ovat henkilökohtaisia hyökkäyksiä muita käyttäjiä kohtaan voidaan poistaa välittömästi. Muu mahdollinen alatyylinen teksti ei kuitenkaan ole hyväksyttävä syy muokata muiden ihmisten puheenvuoroja tai niistä otettuja lainauksia.

Kuvissa[muokkaa]

Muita käyttäjiä loukkaavien kuvien tallentamista tulisi välttää – mutta ei tarkkuuden kustannuksella. Erityisesti kuvien, joiden hallussapito on laitonta, tallentaminen on kielletty.

Uutisen yhteyteen loukkaavia kuvia voi sijoittaa silloin kun se on asiaankuuluvaa. Jos kuva on erityisen loukkaava eikä sen olemassaoloa pysty ennalta esimerkiksi artikkelin otsikosta aavistamaan, on usein suositeltavampaa sijoittaa artikkeliin linkki.