Siirry sisältöön

YK:n rakennus pommi-iskun kohteena Nigeriassa

Wikiuutisista

26. elokuuta 2011

Abuja, Nigeria. YK:n rakennuksella Nigerian pääkaupungissa on tänään räjähtänyt. Turvallisuuslähteen mukaan rakennuksen sisäänkäyntiä päin ajanut auto räjähti. Toisen version mukaan itsemurhapommittaja olisi ajanut kuorma-autolla poistumisportista. Silminnäkijät kertovat rakennuksen osin sortuneen räjähdyksen seurauksena.

Sisäministeri Abba Morro sanoi tapahtumapaikalla, että tuhojen ja uhrien määrää olisi liian aikaista arvioida. Poliisin edustaja Mike Zuokumor kertoi jossain vaiheessa, että kuolleita olisi toistaiseksi 18 ja loukkaantuneita kahdeksan. Associated Press kertoo, että 40 ihmistä olisi saanut sairaalahoitoa. Loukkaantuneita on viety puolen kilometrin päässä tapahtumapaikasta sijaitsevaan Kansallissairaalaan.

YK:n rakennuksen lähellä sijaitsee useiden ulkovaltojen lähetystöjä. Ulkoministeri, professori Viola Onwuliri sanoi, että isku oli suunnattu kansainvälistä yhteisöä vastaan.

On esitetty epäilys, että sharia-lakia Nigeriaan haluava Boko Haram -järjestö olisi pommi-iskun takana. Sitä epäillään useista aiemmin tehdyistä iskuista.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa