Siirry sisältöön

Yisrael Beytenu jättää Israelin hallituksen

Wikiuutisista

16. tammikuuta 2008

Oikeistolainen Yisrael Beytenu jättää Israelin hallituksen. Puolueen johtaja ja Olmertin hallituksen strategisten asioiden ministeri Avigdor Lieberman ilmoitti vastustavansa rauhanneuvotteluja palestiinalaisten kanssa. Olmertin hallituksella on edelleen 67 kansanedustajan tuki. Yisrael Beytenulla on 11 edustajaa.

Lieberman vaatii Israelin arabiväestön siirtämistä Israelista palestiinalaishallinnon alueelle. Hän sanoi uskovansa että Israelin arabit ottaisivat Palestiinalaisvaltion kansalaisuuden Israelin kansalaisuuden lisäksi ja "nostaisivat sosiaaliturvaa Israelissa." Liebermanin mielestä on kohtuutonta perustaa yhdelle kansalle valtio ja juutalaisille "puolikas."

Lisäksi hän haukkui Israelin arabikansanedustajat ja sanoi pitävänsä heitä vaarallisempina kuin Hamasin Khaled Meshalia ja Hizbollah Hassan Nasrallahia, koska "he työskentelevät sisältä päin." Useat Israelin kansanedustajat tyrmäsivät Liebermanin kommentit rasistisina. Eräs kansanedustaja vaati puolueen kieltämistä rasistisena.

Vuorokauden aikana Israelin operaatioissa on kuollut ainakin 17 Gazassa. Taistelut alkoivat tarkka-ampujan ammuttua ecuadorilaisen kibbutz-työläisen tiistaina. Keskiviikkona Israelin ohjus tappoi kolmihenkisen perheen Gazassa ja kaistalta on ammuttu ainakin 20 Qassam-rakettia kohti Sderotia Israelissa.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa