Siirry sisältöön

Yksi kuoli ampumavälikohtauksessa Kuopion torilla

Wikiuutisista

23. toukokuuta 2009

Kuopion torilla tapahtui 22. toukokuuta 2009 ampumavälikohtaus. Vuonna 1957 syntynyt perheellinen kuopiolainen mies surmasi yhden ja haavoitti kahta. Kuollut oli vuonna 1927 syntynyt nainen. Haavoittuneet olivat naisen vuonna 1924 syntynyt avopuoliso ja noin 50-vuotias venäläinen mies.[1] Ampuja oli ajanut vuosimallin 1982 katsastamattomalla ja liikennekäytöstä poistetulla Ford Taunuksella keskelle toria.[2] Torilla oli tapahtumahetkellä satoja ihmisiä viettämässä aurinkoista perjantai-iltaa.

Mies lähti autollaan torilta sataman suuntaan Kirjastokatua. Hän kolaroi Kuninkaankadun ja Tulliportinkadun risteyksessä, löi päänsä tuulilasiin ja poliisi pidätti hänet. Ennen torille lähtöä mies oli kunnostanut venettä kotonaan.

Käytetyt aseet olivat luvallisia. Mies myönsi ammuskelun[3], muttei osannut sanoa teolleen motiivia.[4] Hän oli tekohetkellä juovuksissa ja ollut pari vuotta sairauseläkkeellä.

Ampuja joutui epäillyksi murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä, koska surmatapa oli aiheuttanut vakavaa yleistä vaaraa. Hänellä ei ollut rikostaustaa eikä hän ollut aiemmin osoittanut väkivaltaisia taipumuksia.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa